A meghámozott, finomra reszelt sárgarépából 10 dkg-ot kimérünk, és konyhai papírtörlőn kinyomkodjuk. A mogyoróból 5 dkg-ot késes aprítógépben finomra őrölünk.
Lassú tűzön felolvasztunk 6 dkg vajat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukorral, valamint az aprított és az őrölt mogyoróval. A tálba ütött tojásokat kézi mixer habverőjével keverjük kb. 2 percig, majd hozzáadjuk az írót és a kissé lehűlt olvasztott vajat. Végül spatulával beleforgatjuk a lisztes elegyet és az összes reszelt répát, majd állni hagyjuk kb. 5 percig.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztamasszából két evőkanál segítségével 24 db halmot készítünk két, sütőpapírral leterített tepsibe. Kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük tepsinként 15-15 percig. A sütőből kivett kekszeket a tepsiben hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a maradék vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük 6 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral kb. 5 perc alatt, majd alacsony fokozaton lazán beledolgozzuk a krémsajtot. A krémet egyszer használatos habzsákba töltjük, és 12 db keksz lapos felére nyomjuk. Végül mindre egy-egy üres kekszet illesztünk, és finoman összenyomjuk. A maradék porcukorral megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.