A datolyát, a mazsolát, a folyékony zsiradékot, a narancshéjat és a mézet egy tálba tesszük. Ráütünk egy tojást, és a másik tojás sárgáját. Az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
Egy külön tálba kimérjük a liszteket, a diót vagy a mandulát, és a szódabikarbónát. A száraz anyagokat jól elkeverjük, majd egy fakanállal a datolyás masszához adjuk. A kész masszának olyannak kell lennie, hogy egy fagyis kanál segítségével adagolható legyen, így, ha túl lágynak ítéljük, keverjünk még hozzá zablisztet.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire, pingponglabda méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük a puszedlikat. Akkor jó, ha az alja picit megpirult.
A megmaradt tojásfehérjét, a citromsavval kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult rácsra szedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.