A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzadjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük a habtejszínt és a vajat, majd a megkeményedett karamelldarabokat megolvasztjuk benne. A tűzről levéve hozzákeverjük a mogyorót, és a krémet a kekszalapra simítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe.
A csokis réteghez a kétféle csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük. A csokikrémet a karamellrétegre simítjuk, majd a hűtőbe tesszük min. 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
Másnap éles késsel felszeleteljük. A tetejét karamellizált mogyoróval díszítjük.
Ha nagyon kemény lenne a krém a karamelltől, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog! Már többször elkészítettem ezt a tortát, és mindig nagy sikert aratott!
26 cm-es tortaformához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.