Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot, végül dolgozzuk bele a diót. Pihentessük 1 órát.
2. A tésztát osszuk 3 részre, mindegyikből formáljunk 2 cm széles, 1 cm magas rudat, és sütőpapírral bélelt tepsin, 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosra.
3. Pihentessük 1 órát, majd vágjuk kb. 1 centi vastag szeletekre, és 180 C fokos sütőben oldalanként 4-5 percig szárítsuk. Akkor jó, ha ropogós és aranyszínű.
4. A krémhez a tejben olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kávéport. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel, a csokoládét sűrítsük be vele, majd turmixoljuk össze, így krémesebb, habosabb lesz.
5. Tálaláskor nyomjunk a süteményre a krémből, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.