Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot, végül dolgozzuk bele a diót. Pihentessük 1 órát.
2. A tésztát osszuk 3 részre, mindegyikből formáljunk 2 cm széles, 1 cm magas rudat, és sütőpapírral bélelt tepsin, 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosra.
3. Pihentessük 1 órát, majd vágjuk kb. 1 centi vastag szeletekre, és 180 C fokos sütőben oldalanként 4-5 percig szárítsuk. Akkor jó, ha ropogós és aranyszínű.
4. A krémhez a tejben olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kávéport. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel, a csokoládét sűrítsük be vele, majd turmixoljuk össze, így krémesebb, habosabb lesz.
5. Tálaláskor nyomjunk a süteményre a krémből, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.