Elkészítés: Lehetőleg egyforma nagyságú céklát választunk, majd jó alaposan megmossuk, feltesszüki főni. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük, majd megpucoljuk, és a belsejébe mélyedés vájunk (óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped, én mokkáskanállal vájtam ki).
Ameddig a cékla fől, elkészítjük a tölteléket. A csirkemájat, a lilahagymát és a bacont felkockázzuk. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. Amikor már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük. Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük.
A tölteléket belekanalazzuk a céklába. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött céklákat. Megszórjuk egy pici őrölt gyömbérrel és egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük. A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Melegen tálaljuk. Nagyon kiadós és laktató.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.