Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy kevés olajjal kenjünk ki egy kerek tortaformát (20 cm-es átmérő, 8 cm-es magas). Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, majd tegyük félre hűlni.
Egy nagy keverőtálban verjük habosra a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, a juharsziruppal és a mézzel. Szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a kakaót és az őrölt mandulát. Óvatosan keverjük teljesen egyneművé.
Aprólyukú reszelőn reszeljük le a nyers céklát. Konyhai papírtörlővel távolítsuk el a felesleges nedvességet.
A céklát, a csokoládét, a kávét, az olajat és a lisztes-tojásos keveréket egy spatulával keverjük egyneművé. Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába, és süssük 1,5 órát. Ezt követően fedjük le a tortát fóliával, és süssük további 30 percig. Ellenőrizzük tűpróbával (bár ez a torta annyira nedves, hogy még kihűlve is egy kicsit nedves). Rácson hagyjuk kihűlni.
Az krémhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kávét, a vanília-esszenciát és a mézet, keverjük össze, majd hagyjuk pihenni 15-20 percet.
Vágjuk félbe a tortát, töltsük meg és vonjuk be a krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.