Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd kihűtjük, lehámozzuk a külső héját, végül ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk.
Az almát szintén meghámozzuk, majd akkorára feldaraboljuk, mint a cékla.
Egy tálba tesszük a tejfölt, a majonézt, egy pici csípős mustárt, csipet sót, és ízlés szerint cukrot, vagy édesítőszert és jól kikeverjük.
Végül a feldarabolt céklát és az almát egy tálba tesszük, majd ráöntjük a jól kikevert tartármártást. 1-2 órát pihentetjük, közben többször átkeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sajtokat külön-külön lereszeljük. Sütőpapírra kör alakban először a trappista sajtból teszünk, majd a tetejére edami sajt kerüljön.
Mikróban - pizzasütő fokozaton - 2 perc alatt szép pirosra sütjük (akinek nincs ilyen fokozat a mikróján, az tepsire téve, magas hőfokon, sütőben is megsütheti).
Kivéve rögtön egy formára ráfordítjuk és kicsit rányomkodjuk, hogy felvegye a kosárformát (én egy pohárra fordítottam rá, ettől kapta a kosárformát) A formán kell hagyni kihűlni, gyorsan kihűl és megkeményedik.
Tálalás előtt a sajtkosarakba kanalazzuk a céklasalátát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.