Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Félreteszünk a díszítéshez kb. 20 dkg apró szemet, a maradékot összeturmixoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés: A tojássárgákat 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük. Forró vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hideg vízbe tesszük, és kissé kihűtjük. A zselatint öt percre 4 evőkanál vízbe áztatjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet és felforraljuk. Azonnal a krémbe keverjük. Végül az eperturmixot is beledolgozzuk. Hidegre tesszük. A babapiskótát megcsepegtetjük pálinkával vagy narancslével, és kibélelünk vele egy formás tálat. Amikor az epres krém dermedni kezd, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral és külön tálban a tejszínt. Először a tejszínt majd a tojáshabot forgatjuk az epres krémbe. A masszát a piskótával kibélelt formába simítjuk, és legalább 6 órára, de inkább egy éjszakára hidegre tesszük. Másnap a formát hideg vízbe mártjuk (ne folyjon bele víz!), és tálra borítjuk, Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 407 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.