Elkészítés: Vízgőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk a 17 dkg étcsokit a vajjal. A mazsolát és a chilipelyhet rövid ideig felfőzzük a kávé és rumaroma keverékében (ha felforrt, elzárjuk és hagyjuk a mazsolákat megdagadni a lében).
Közben a tojásokat a cukrokkal habosra (világossárgára) keverjük. Ha már szép világos, belekeverjük a már kissé kihűlt, olvadt vajas csokit és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és cayenne borssal elkeverjük a csokis-tojásos keverékben, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a mazsolát (a kávés-rumos lével együtt) és az étcsoki-pasztillát.
A sűrű masszából diónyi halmokat rakunk papírral bélelt tepsire, egymástól legalább 5-7 cm távolságra, mert a keksz terülni fog. 175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk rendesen kihűlni, mielőtt a sütőlapról levennék, mivel melegen még teljesen lágy, és könnyen széttörne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.