Elkészítés: A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Egy citrom lereszelt héjával és levével ízesítjük.
A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, s az alsó lapot tálcára tesszük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, s beleforgatjuk a porcukrot, a likőrt, majd a megmaradt citromok lereszelt héját és
kifacsart levét, végül hozzáadjuk a feloldott zselatint.
A citromkrém 2/3 részét a tésztalapra simítjuk, s a másik tésztalappal befedjük, majd a tetejét kevés krémmel vékonyan megkenjük.
Dermedésig a hűtőben tartjuk. A maradék krémet csillagcsöves nyomózacskóba töltjük. A sütemény tetejét bekockázzuk, díszítésül minden kockára 1-1 krémrózsát nyomunk, amikre citromszeletet teszünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.