Előkészítés: A csirkét bedörzsöljük sóval és borssal. A citromokat forró folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Elkészítés: Az egyik citromot félbevágjuk, és a fahéjrúddal együtt a csirke hasüregébe tesszük. A szárnyvégeket hátrahajtjuk, a lábakat összekötözzük. Egy 80x40 cm-es sütőpapírlap közepére helyezzük a csirkét, a mellét és a combjait megkenjük a zsiradékkal, köré szórjuk a fokhagymát és a hagymát. Ráhajtjuk a papírt, két rövidebb végét megtekerjük, és szorosan megkötözzük. Betesszük a sütőbe, 80-90 percig sütjük. Kiemeljük a csirkét a papírból, eltávolítjuk a zsineget, a hasüregéből a citromot és a fahéjat, alufólia alatt melegen tartjuk. A mártáshoz kinyomjuk a maradék 1 citrom levét, átszűrjük. A borban elkeverjük az étkezési keményítőt. A tejszínt félkeményre felverjük. A pecsenyelét a hagymával együtt áttesszük egy lábaskába, botmixerrel péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlét, az étkezési keményítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt fahéjjal ízesítjük, összeforraljuk. Végül lazán belekeverjük a tejszínhabot, de azzal már nem forraljuk, és a csirke mellé, külön tálkában kínáljuk. Burgonyapüré vagy egyéb semleges ízhatású köret illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.