Elkészítés: A sütőt melegítsük 250 fokra (gázsütő 6. fokozatra). A csirkét vágjuk négy részre, szórjuk be a fűszerek felével. Hámozzuk le egy fél citrom héját burgonyahámozóval, és vágjuk vékony csíkokra. A másik felét reszeljük le, a citrom levét pedig facsarjuk ki. A petrezselymet aprítsuk fel. Helyezzük a csirkét egy nagy kivajazott fóliára. Szórjuk meg a citromhéjjal, és locsoljuk meg 2 teáskanál citromlével. A tetejére tegyünk néhány kocka vajat, fedjük le egy másik fóliával, és rakjuk tepsibe. A sütőben kb. 35–40 percig süssük. Amíg sül, keverjük össze a tejfölt a petrezselyemmel és a fűszerek másik felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. A rizst 20 percig főzzük zöldséges lében (2 és fél dl rizshez 5 dl zöldséglevest számítsunk), az utolsó 5 percben tegyük bele a zöldségeket is. A zöldséges rizst szedjük tálra, helyezzük rá a citromos sült csirkét, és öntsük nyakon a tejfölös szósszal.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.