Elkészítés: A megtisztított és kétszer átdarált 33 dkg hájat 14 dkg liszttel és fél citrom levével összegyúrjuk.
A maradék 26 dkg lisztet fél citrom levével, a citrom reszelt héjával, a tojássárgákkal és egy kevés langyos vízzel (kb. 1/2 dl) összegyúrjuk.
Kinyújtjuk és a hájas tésztarészt rákenjük, összehajtogatjuk.
4 x fél órát pihentetjük, és 4-szer hajtogatjuk, majd vékonyan kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, töltjük, és párnácskákat hajtunk belőle.
A széleket összenyomkodjuk, és sűrűn bevagdossuk.
Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.