Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s hozzáadunk közben 1 csomag vaníliás cukrot. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával lefedjük, hogy ne száradjon ki.
Az egyik citromot vékonyan felszeleteljük. Egy kis sütőformát vagy őzgerincet kibélellünk alufóliával, és belerakosgatjuk a citromkarikákat.
A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral. Vaníliapudingot főzünk a hozzávalókból (5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, fél üvegcse vanília-aroma), majd a másik citrom héját belereszeljük, a levét is hozzáfacsarjuk, s jól elkeverjük, majd a margarint is belekeverjük.
A puding felét ráöntjük a citromokra, majd levágunk a piskótából egy darabot, hogy befedje azt, aztán ráöntjük a másik felét a pudingnak, végül lezárjuk a sütit még egy piskótaréteggel. Egy éjszakát pihen a hűtőben, és másnap lehet is szeletelni! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.