Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Citromos panna cotta szederrel és mézes-madeleine-nel recept
recept
Mester

Citromos panna cotta szederrel és mézes-madeleine-nel

120 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 11. 22.

Elkészítés

Elkészítés: Öntsük egy serpenyőbe a tejszínt, a tejet, és adjuk hozzá a cukrot, a vanília-aromát és a reszelt citromhéjat. Szép lassan melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a citrom levét (ne ijedjünk meg, ha a citromlé kicsit összekapja). Ezután kézi habverővel kevergetve, főzzük pár percig, míg teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik.

Pár perc után zárjuk el a gázt, majd szintén állandó keverés mellett, szórjuk bele a porzselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Végül szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.

Az elkészült panna cottát töltsük a formákba, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A madeleine-hez tegyük bele a keverőtálba a tojásokat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, és robotgéppel keverjük habosra (én 10 percig kevertem, hogy jó habos legyen). Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá az őrölt mandulát, majd a lisztet, és keverjük sima masszává. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután kézi habverővel, keverjük hozzá a masszához.

A madeleine formákat alaposan vajazzuk ki, majd szórjuk meg liszttel. Ezután kanalazzuk bele a masszát a formákba úgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek (én a formákat tepsire helyeztem, és úgy kanalaztam bele a masszát).

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a formákkal megpakolt tepsit. Süssük közepes hőfokon 10-12 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve egy rácsra fordítsuk ki a megsült madeleine-ket, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A szedret tegyük egy tálba, majd öntsük rá a likőrt. Ezután hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy a likőr ízét kissé magába szívja tálalás előtt.

Tálalás előtt a hűtőből kivett panna cottával megtöltött formákat mártsuk bele pár pillanatra forró vízbe, majd egy hitelen mozdulattal fordítsuk rá a tányérra. Ezután helyezzük a panna cotta köré a likőrben áztatott szederszemeket, locsoljuk meg egy kevés likőrrel, majd kínáljunk mellé néhány langyosra hűlt madeleine-t.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.