Elkészítés: A polentához a vizet felforraljuk 1 evőkanál kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval. Ezután lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.
Levesszük a tűzről, majd egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor már teljesen kihűlt, ízlés szerint kockákra felvágni.
A leveshez a hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és alaposan összekeverjük, majd rögtön rátesszük a kockára vágott krumplit, majd az apróra felvágott spenótot. Pár percig még kevergetve pároljuk, hogy a spenót kicsit összeessen.
Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Kiforraljuk, majd mérsékelt hőfokon puhára főzzük (kb. 20 percig főztem).
Amikor a krumpli és a spenót már puhára főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Ezután visszahelyezzük a tűzre, majd belefacsarjuk a citromlevet, és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, de főzni már nem kell.
Egy teflon serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd rákanalazzuk a pirított polenta-kockákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.