Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Citromos spenótleves pirított polentával recept
recept
Mester

Citromos spenótleves pirított polentával

60 perc
0 adag
Átlagos
2013. 03. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A polentához a vizet felforraljuk 1 evőkanál kukoricadarával és egy kevés sóval. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a maradék kukoricadarát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, még egy kevés sóval. Ezután lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg az edény alján keletkezett rétegtől elválik. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jó alaposan összekeverjük.

Levesszük a tűzről, majd egy vágódeszkára borítjuk. Vizes késsel ízlés szerinti vastagságúra formázzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor már teljesen kihűlt, ízlés szerint kockákra felvágni.

A leveshez a hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, és alaposan összekeverjük, majd rögtön rátesszük a kockára vágott krumplit, majd az apróra felvágott spenótot. Pár percig még kevergetve pároljuk, hogy a spenót kicsit összeessen.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk a fűszerekkel. Kiforraljuk, majd mérsékelt hőfokon puhára főzzük (kb. 20 percig főztem).

Amikor a krumpli és a spenót már puhára főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.

Ezután visszahelyezzük a tűzre, majd belefacsarjuk a citromlevet, és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt. Kevergetve felforraljuk, de főzni már nem kell.

Egy teflon serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, majd a feldarabolt polentát beletesszük, és pár perc alatt megpirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd rákanalazzuk a pirított polenta-kockákat.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával recept
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.