Elkészítés: A citrom héját lereszeljük, félretesszük.
A combokba - tisztítás után - a hús felőli oldalán a forgónál az alsó comb felé sós ujjal felnyomunk egy fél fokhagymát, a bőrét fellazítjuk a húst - a bőre alatt is - sózzuk, borsozzuk, a citrommal meglocsoljuk, pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.
A rizst kevés olajon felhevítjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel, sóval, borssal puhára pároljuk.
Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az apróra darabolt gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel a zsírjára sütjük.
A rizshez adjuk a gombás keveréket, belekapargatjuk a májat, sóval, borssal, majoránnával, a reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemmel és a kissé felvert tojással összekeverjük.
A combokat megtöltjük a töltelékkel, kiolajozott sütőtálba helyezzük, megkenegetjük a lágy vajjal, meghintjük rozmaringgal. Mellé öntjük a bort, és előmelegített 180 fokos sütőben fóliával fedve sütjük fél órát, majd fedetlenül, 210 fokra emelve a sütő hőmérsékletét pirosra sütjük.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez esetben párolt zöldséggel, sajtmártással, valamint néhány szem vele sült burgonyával tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.