Először elkészítjük a krémet: az epret megtisztítjuk, a csumáját eltávolítjuk és botmixerrel pürésítjük.
A pudingport elkeverjük a kristálycukorral, majd felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az eperpürét, közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A Rama margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd adagonként a kihűlt epres krémet. Egyneműre keverjük, ha szükséges, adhatunk hozzá még cukrot vagy citromlevet. A kész krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a piskótát: a tojásokat a cukorral és a citrom héjával robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos színű lesz és besűrűsödik. Hozzáadjuk az olvasztott – de nem meleg – Rama margarint, a citrom levét és egyneműre keverjük.
Egy másik keverőtálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, majd ezt a keveréket beleszitáljuk a tojásos masszába és alaposan összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 16 centis tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, belesimítjuk a citromos tésztát és az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, kivesszük a formából, és megfordítva egy deszkán kihűtjük.
A kihűlt tésztát késsel elfelezzük, az egyik felét megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a másik felét, és a maradék krémmel az egész tortát bevonjuk. Eperrel díszítjük. Az elkészült tortácskát tálalás előtt egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón, hogyan készül a citromos torta eperkrémmel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.