Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy konyhai robotgéppel összekeverjük. (Célszerű először a nedves hozzávalókat kikeverni, és apránként hozzáadni a szárazakat).
2.) Kivajazunk egy kerek, tányér nagyságú tortaformát, és megszórjuk zsemlemorzsával (így nem ragad majd bele a tészta).
3.) A kikevert tésztát a formába öntjük, és előmelegített sütőben alacsony hőfokon (160-180 fokon) kb. 50-55 perc alatt aranybarnára sütjük.
4.) 5 perccel a tészta elkészülte előtt gyorsan elkészítjük a szirupot: egy kis lábasban takaréklángon felforraljuk a porcukorral összekevert citromlevet.
5.) Kivesszük a tésztát a sütőből, és amíg forró, egy spéktűvel néhány helyen megszurkáljuk, majd a sziruppal meglocsoljuk a tésztát. (Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a tésztán a szirupot, de a lé nagyja a lyukakon szépen felszívódik a süteménybe)
6.) A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd tortaszerűen felszeletelve gyümölcsteával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.