Elkészítés: A sertéshúst párosával vékonyra vágom és egy kissé kiklopfolom. Meghintem sóval és őrölt köménnyel.
A lecsót a hozzávalókból elkészítem, majd amikor már puha, akkor 4 evőkanállal kiveszek belőle, mert ez majd a szafthoz kerül, a többihez hozzákeverem a felvert tojásokat. Addig sütöm, amíg minden részén száraz lesz. Ez a töltelék.
A hússzeletek felére halmozom a tojásos lecsót, beborítom egy másik hússzelettel. Hústűvel vagy fokpiszkálóval a két hosszabbik oldalát összefogom, majd meghintem liszttel, és kevés forró olajban megpirítom minden oldalukat.
Ezután sózom, 3 dl vizet öntök alá, hozzáadom a 4 evőkanálnyi lecsót, és fedő alatt puhára párolom, ez kb. fél óra.
Ezután ízesítem mustárral, meghintem fűszerpaprikával, behabarom a tejfölben csomómentesre kevert liszttel, és egyet forralok rajta.
Gombás párolt rizzsel tálaltam, de nokedlival még jobb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.