Elkészítés: A joghurtot meglangyosítom a mézzel, és feloldom benne az élesztőt. Miután felfutott, belekeverek néhány kanál lisztet a kimért mennyiségből, és megvárom, míg a kovász duplájára kel. Ezután hozzáöntöm a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztom. A víz mennyisége picit változhat a liszt minősége miatt, alapelv, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk: ez könnyen dagasztható, de nem túl lágy masszát jelent. Gyúródeszkára húzom a tésztát, cipót formázok, és pihentetem kb. 1/2 órát. Közben a római tálat beáztatom. Miután megkelt a cipó, újra átgyúrom, és beleteszem az olajjal vagy vajjal kikent edénybe, amit megszórhatunk még szezámmaggal, ez szépen belesül alul a kenyérbe. Letakarva, meleg helyen újabb 1/2 órát várunk. Végül a tálat saját fedelével letakarva hideg sütőbe tesszük, és 200 fokra állítjuk a sütőt (gázon maximumra tekerjük). Kb. 1/2 óra múlva mérsékeljük úgy közepesre, majd újabb 20-30 perc múlva takarékra állítva sütjük készre. Ez nálam (gázsütőm van) 1 óra 15 perc sütés volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.