Elkészítés: A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk 3 evőkanál rummal.
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük.
A szilvalekvárt 1 evőkanál rummal összekeverjük, felmelegítjük.
A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.