Előkészítés: A húst a csontra merőlegesen, minél kisebb nyílást készítve, mélyen, zsebszerűen bevágjuk, fél órára kívül-belül besózzuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítés: A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiemeljük, összedolgozzuk a tejföllel, 1 kávéskanál petrezselyemmel, sóval és borssal, visszatöltjük a fehérjékbe. Elkeverjük a mustárban a kakukkfüvet, megkenjük vele a „zsebek” belsejét. A 4 töltött fél tojást beletekerjük a sonkaszeletekbe, a zsebekbe „tűrjük”, a nyílást vékony zsineggel bevarrjuk, tűzálló tálba tesszük. A vajat felforrósítjuk az olajjal, és megöntözzük vele a húst. A forró sütőben 10 percig pirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül, erős tűzön további 10-15 percig, pirosra sütjük. A mártáshoz zsírtalanítjuk a pecsenyelét, lábaskába szűrjük, hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük az ételkeményítőt, a mártáshoz adjuk, és éppen csak sűrűsödésig főzzük (2-3 perc). Belekeverjük a maradék petrezselymet, utánasózzuk, borsozzuk, a felével bevonjuk a kotletteket, a többit külön csészében kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.