Elkészítés: A tésztához a lisztet összekevertem a sütőporral és a sóval, a vajat szétmorzsoltam benne. A többi hozzávalóval összegyúrtam, a cipót 1/2 órát a hűtőben pihentettem.
A töltelékez a túrót összetörtem, összekevertem a villával habosra vert tojásokkal, a tejföllel, a cukrokkal és pici sóval. Belekevertem a lisztet, gyömbérrel, narancs héjával ízesítettem, végül finoman beleforgattam a cseresznyét.
A tésztacipót elfeleztem, bő felét közepes, kikent tepsibe nyújtottam, a tölteléket rásimítottam, majd a másik tésztát is kinyújtottam, és a tölteléket beborítottam.
Tejföllel kentem meg a tetejét, villával sűrűn megszurkáltam, előmelegített 200 fokos sütőbe toltam. A hőfokot 10 perc után 180 fokra mérsékelve addig sütöttem, ameddig a teteje pirosra sült.
A tepsiben hagytam kihűlni, szeleteltem, tálra rendeztem, porcukorral meghintettem, és tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.