Elkészítés:
Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük.
Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pirítjuk. A filézett, kisujjnyi méretűre darabolt csirkemellet fehérre pároljuk. Nem sütjük meg teljesen! A kb. 3 cm-es csíkokra szeletelt répákat és zellert ráöntjük (előre sózzuk, borsozzuk), kicsi
gyömbérrel meghintjük és elkeverjük. (A nagy mennyiség később összeesik!)
Közben a cukkinik végeit levágjuk, magágyait kiskanálllal kivájjuk. Kistányérra helyezzük, teknő formára alakítjuk. A hideg vízben megmosott
gombát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük az időközben háromnegyednyire párolódott zöldségekre a gombát, a kistányéron lévő, kézzel apróra tört cukkinibéllel együtt (elősűrítjük). Rászórjuk a barnacukrot, kicsit karamellizáljuk - kb. fél percig, majd az 1 kanál ecetet is beletesszük. Készre pároljuk, majd meghintjük a liszttel, rátesszük a tejfölt, elkeverjük, megkóstoljuk, majd ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, esetleg chilit teszünk bele. Rászórjuk a majorannát, elkeverjük. Levesszük a tűzhelyről a
serpenyőt.
A teknő formára kialakított 4 db nyers cukkinit 1 kanál olívaolajjal átkenve, sózva, borsozva egymás mellé helyezzük egy tepsibe. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük, gázsütőnél ez általában a 3-as fokozat.
A kivájt cukkinikat egy kanál segítségével jól megtömjük a zöldségraguval úgy, hogy csirkemell mindbe kerüljön. Ráreszeljük a trappista sajtot, és betakarjuk vele mind a 4 megtömött cukkinit.
Az előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük, amíg a sajt ízlésesen rá nem olvad, majd tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.