Elkészítés: A tököket meghámozom, hosszában kettévágom, magházát eltávolítom, gyengén besózom, állni hagyom. A hagymát, a gombát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a zsemléket felszeletelve tejbe áztatom, a csirkemájat elkaparom, a sajtot lereszelem.
Kevés zsiradékon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, beleadom a darált húst, alaposan átforgatom, sózom, fűszerezem a borssal és a tárkonnyal, felöntöm a borral, így párolom. Amikor kellően puhul, hozzáadom a gombát, az elkapart májat és a petrezselyemzöldet, ha igényli, még fűszerezem. Zsírjára pirítom.
A megmaradt zsiradékkal kikenek egy méretes tepsit, belehelyezem a félbevágott tököket, beléjük halmozom a darált húsos tölteléket, lehet, jól megpúpozva sikeredik. A tetejét megszórom a reszelt sajttal, és betolom a 180 fokosra előmelegített sütőbe, készre sütöm.
Frissen, melegen tálalom, köretet én nem szoktam készíteni hozzá, friss kenyérrel, felkarikázott paradicsommal roppant finom nyári ebéd. Könnyű fehérbor vagy rozé illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.