Elkészítés: 3 tojásból, 1 csomag sütőporból, 25 dkg lisztből, 25 dkg porcukorból 4 evőkanál vízzel, narancssárga ételszínezővel szögletes piskótalapot sütünk. Ezt még kétszer megismételjük.
A pudingport 0,5 dl tejjel és 2-3 evőkanál cukorral elkészítjük, hagyjuk kihűlni. 5 dl habtejszínt felverünk, hozzáadjuk a habfixálót, majd lassan belekeverjük a pudingot és a likőrt. Ezzel a krémmel megtöltjük a három piskótalapot. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Papírból készítünk egy tigrisfej sablont, az arcot is rárajzoljuk. Ezt rátesszük a betöltött piskótára és éles késsel körbevágjuk.
Felverjük a tejszín másik felét is, szintén adunk hozzá habfixálót, és nagyon vékonyan megkenjük a torta tetejét, erre a rétegre fogpiszkálóval vagy kés hegyével felrajzoljuk az arcot.
A felvert tejszínt annyi részre osztjuk, ahány szín lesz a tortán, a barnát kakaóporral, a rózsaszínt egy kevés piros színezővel érhetjük el. Nyomózsákba töltjük, és pontozással alakítjuk ki a mintát, fontos, hogy a legvilágosabb színtől haladjunk a legsötétebb felé.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.