Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokoládé-karácsonyfa recept
recept
Mester

Csokoládé-karácsonyfa

45 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 12. 27.

Elkészítés

Elkészítés: Tepsire sütőpapírt terítünk, előkészítünk egy konyhai hőmérőt.

A sütőpapírra rajzoljunk különböző nagyságú csillagokat (a legkisebb is legyen legalább kb. 4-5 cm átmérőjű, hogy könnyebb legyen vele dolgozni).

A vizet forraljuk fel a cukorral, és hagyjuk 5 percig forrni, amíg kb. 117 Celsius fokos lesz (5 perc főzés után nekem amúgy is kábé ilyen meleg).
Közben gőz fölött olvasszunk meg 20 dkg csokoládét, kb. 45 Celsius fokon. Ha már felolvadt, tördeljünk bele további 10 dkg csokit, és kevergessük addig, amíg kb. 27 fokra hűl (ha nincs hőmérőnk: akkor jó, ha a szánkhoz érintve testhőmérsékletnél kicsivel hűsebb). Utána melegítsük fel 32 fokra. Mindez azért kell, hogy a csokoládé szép fényt kapjon, ez nem sikerülne, ha a csokit egyszerűen hagyjuk kihűlni.

Adjuk a cukros vízhez a felaprított mandulát, és vegyük le a tűzről. A szirup ekkor megkristályosodik, s ha elkeverjük a mandulatörmeléket, mindegyik cukros bevonatot kap. Hagyjuk picit kihűlni, de ne engedjük, hogy összeragadjanak. Aztán keverjük hozzá a csokoládét, hogy a mandulák csokival is be legyenek vonva.

Kanalazzunk halmokat a sütőpapírra, és igazítsuk őket nagyjából csillagformára. Ha lehet, a tetejük kissé lapos legyen (a legkisebb kivételével, persze), hogy könnyebb legyen őket összeragasztani. Hagyjuk a csillagokat hűvös helyen megdermedni.

A maradék 15 dkg csokiból 10 dkg-ot olvasszunk fel, majd keverjük hozzá az 5 dkg-ot, hogy ez is le legyen hűtve. Ezzel a csokoládéval ragasszuk egymásra a csillagokat, kezdve alul a legnagyobbal, egészen a legkisebbig. Porcukorral díszíthetjük.

Megjegyzés
Mandula helyett más dióféle is használható. A hosszúkás forma a tűlevelekre hasonlít. A receptet és a fotót Llorona küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno)
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával recept
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.