Elkészítés: A linzereknél a legfontosabb, hogy hideg kézzel dolgozzunk, hogy ne melegítsük fel a hozzávalókat! A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, a fahéjat és a porcukrot. Ezután a hideg vajat kis darabokban belevágjuk az előző elegybe. Hozzáadjuk a tojást, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Az omlós tésztát ezután hűtőbeszekrénybe tesszük 1/2-1 órára.
Kb. 2 milliméter vastagra (késhát vastagságúra) nyújtjuk, linzerkiszúróval szaggatjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses 150-160 fok, elektromos 180-200 fok, gáz 2-3-as fokozaton) kb. 5-7 perc alatt megsütjük.
A lekvárt simára keverjük, kihűlés után 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk (a legalacsonyabb fokozaton, mert csak így lesz elég fényes), étolajjal hígítjuk, majd a már kész linzereket félig mártjuk, és vágott mandulával díszítjük. Kb. 100 összeragasztott linzer lesz a fenti adagból.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.