Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét robotgéppel kezdjük el habbá keverni, amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a porcukrot. Verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
Egy tálban a gesztenyemasszát, a tojások sárgáját, a rumaromát és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze. Szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd fakanállal keverjük össze, végül apránként, óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjehabot is.
Egy 26 cm-es tortaformát kenjünk ki és lisztezzünk ki, öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt (tűpróbáig) süssük készre. Amikor a tészta megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig hűlni. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A krémhez a gesztenyemasszát keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. A vizet melegítsük forráspontig, a tűzről levéve adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a gesztenyés masszához. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egy keverőkanállal apránként keverjük hozzá a zselatinos gesztenyekrémhez.
A teljesen kihűlt tésztát vágjuk el egy vékonyabb és két vastagabb tésztalappá. Ezután a vékony tésztalapot helyezzük bele egy 24 cm-es tortaformába, kenjük le 2-3 evőkanál lekvárral. (Sütés közben a tészta kissé összezsugorodik, így éppen kitölt egy 24 cm-es formát.) A lekváros lapra helyezzük rá az egyik vastagabb tésztalapot, kanalazzuk rá egyenletesen a gesztenyés krémet, majd helyezzük rá a másik tortalapot is, tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, végül a maradék lekvárral vékonyan kenjük le a torta tetejét. Tegyük hűtőbe pár órára vagy akár egész éjszakára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Vonjuk be a tortát az olvasztott csokoládéval, tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Ízlés szerint szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.