A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a kakaóval. A csokoládét beletördeljük egy fém tálba, hozzáadjuk a felkockázott vajat, majd gőzfürdő felett felolvasztjuk.
Amikor teljesen felolvadt, levesszük a gőzfürdőről, hozzáadjuk a rumaromát, és hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. (A rumaroma el is hagyható.)
A porcukorhoz hozzáadjuka a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd keverjük habosra. Ezután hozzákeverjük a visszahűtött vajas csokoládét, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket, és simára keverjük. (Egy lágyabb masszát fogunk kapni.)
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd fagylaltos kanállal, egymástól távolabb, ráadagoljuk a csokis masszát. (Bőven hagyjunk köztük helyet mert rögtön szétterül a massza. Nekem 2 tepsire fért el ez a mennyiség.)
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A keksz kívülről finom ropogós, a belseje viszont finom puha. Kekszes dobozban pár napig tárolhatjuk, persze ha addig kitart, mert nagyon finom a sok csokoládéval. A receptben írt mennyiségből kb. 16 db keksz lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.