Elkészítés: A lisztet a mogyoróval és a porcukorral tálba mérem, a vajat apró forgácsokban a szárazanyagokhoz adom, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. A tojást 1 teáskanál vízzel kissé felverem, majd a lisztes keverékhez adom. Gyorsan tésztává dolgozom, frissen tartó fóliába csomagolva 1/2 órát pihentetem a hűtőszekrényben.
Enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékony téglalappá nyújtom a tésztát, tetszés szerinti kiszúróformával - én ezúttal pillangót választottam - annyit szúrok ki belőle, amíg tart a tészta. Nyugodtan összegyúrható a maradék akár kétszer is!
A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral bélelem, erre helyezem a kiszúrt tésztaformákat. 10-12 perc alatt világosra sütöm, rácsra szedem, hűlni hagyom.
Amíg a sütemény hűl, elkészítem a tölteléket. Ehhez az Othello-zselét a mogyoróval alaposan elkeverem, ha felnőttek fogyasztják, kevés fehérrumot is lehet belecsempészni, gyerekek esetében ezt természetesen elhagyom.
A csokoládémázhoz vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, de úgy, hogy a csokoládékockák mellé azonnal kanalazok a tejszínből, hogy együtt olvadjanak meg. Mikor a csokoládé felolvadt, a tejszínnel elkeverem, hozzáadom a vajat is. Krémes, de jól kenhető máz lesz az eredmény.
A sütemény elkészítéséhez a tészta felére szilikonecsettel felviszem a mázat, villával kissé megrajzolom, majd darabonként bő teáskanálnyi mogyorós zselével összeragasztom a mázzal ellátott és máz nélküli darabokat. Végül színes csokoládéforgáccsal, figurával díszítem. Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni, így szép fényes marad a máz, csak ezt követően teszem hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.