Elkészítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem hűlni.
A lisztet átszitálom a sütőporral és a kakaóval.
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadom a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverem, majd hozzáöntöm az olvasztott csokoládét, és krémesre keverem. Részletekben hozzászórom a száraz összetevőket egy csipet sóval, és addig keverem, amíg habosan krémes állagú masszát kapok. 15 percre beteszem a fagyasztóba.
Két tálkát veszek elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórok. A negyed óra elteltével kiveszem a masszát a hűtőből, és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem 3-4 cm távolságra egymástól.
Ha a golyókkal megtöltöttem a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni.
Jó nassolást!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.