Elkészítés: A velőscsontot hideg vízzel átmossuk, leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, mint egy húslevest. A hagymát félbevágjuk, és olaj nélkül egy serpenyőben vagy platnin feketére sütjük. Amikor felforrt a leves, takarékra állítjuk, hogy gyöngyözve főjön, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a hagymát is, az egész borsot és sót. 2 órát főzzük.
Óvatosan kiemeljük belőle a csontokat és a zöldségeket, majd a levest pelenkán vagy sűrű szitán átszűrjük (ha van idő, kidermesztjük, és a tetejéről a zsírt leszedjük).
A zöldségeket különböző formákra vágjuk, a velőt óvatosan kirázzuk a csontból, a kenyeret megpirítjuk. A velőt a zöldségekkel tálba rakjuk, és a forró levessel leöntjük. A velőt a pirítóssal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.