Elkészítés: A velőscsontot hideg vízzel átmossuk, leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, mint egy húslevest. A hagymát félbevágjuk, és olaj nélkül egy serpenyőben vagy platnin feketére sütjük. Amikor felforrt a leves, takarékra állítjuk, hogy gyöngyözve főjön, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és a hagymát is, az egész borsot és sót. 2 órát főzzük.
Óvatosan kiemeljük belőle a csontokat és a zöldségeket, majd a levest pelenkán vagy sűrű szitán átszűrjük (ha van idő, kidermesztjük, és a tetejéről a zsírt leszedjük).
A zöldségeket különböző formákra vágjuk, a velőt óvatosan kirázzuk a csontból, a kenyeret megpirítjuk. A velőt a zöldségekkel tálba rakjuk, és a forró levessel leöntjük. A velőt a pirítóssal fogyasztjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.