Előkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, és ezután kis hővel főzzük a húst. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés:
1. Amikor a csülökről már nem jön fel több hab, beletesszük a zöldségeket, a borsot, kevés sót, ízlés szerint erős paprikát és tovább főzzük.
2. Szükség esetén pótoljuk a vizet, de a víz eredeti mennyiségének a végére majdnem a felére el kell forrnia. Addig főzzük, amíg a csülökcsont kifordul a húsból. Akkor levesszük, kicsit pihentetjük, majd leszűrjük. Eltávolítjuk a csülökből a csontot, a húst pedig kisebb kockákra vágjuk.
3. A kocsonyához a húsdarabokat nagyobb kávéscsészékbe tesszük, és rászűrjük a kocsonya levét. Aki szereti, főtt zöldséget is hozzátehet. Hűvös helyen egy éjszakán át dermesztjük, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.