Elkészítés: Megtisztítjuk a csülköt, beáztatás után kefével és késsel tisztára kaparjuk.
Az első csülköt kicsontozás után megfelelő nagyságúra daraboljuk a bőrrel együtt. A hátsó csülköt csontozás után 3 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a húsrészeket lefejtjük, majd egy éles vékony késpengével leválasztjuk a bőrt. Tetszés szerint kockázzuk, a csülök zsírszalonnát húsdarálón ledaráljuk.
Az összekockázott részeket egy külön tálban fűszerezzük, és fél órát pihentetjük.
A ledarált zsírszalonnát bográcsban tepertőbarnára sütjük, hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét, és folyamatos keverés közben 2-3 percig pirítjuk, majd rátesszük az apró kockára vágott hagymát, sózzuk, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előre fűszerezett, összekockázott húst és csontot. Folyamatos keverés közben (vigyázva, hogy le ne ragadjon) félkészre főzzük, majd gyenge tűzön
(parázson) lehetőleg keverés nélkül majdnem készre főzzük.
Pirospaprikával meghintve 8-10 percig
rotyogtatjuk, és befejezzük a főzést.
Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.