Elkészítés: A csülköket kicsontozzuk, a csontokat fűrésszel elvágjuk. A húst bőröstül falatnyi darabokra vágjuk.
A csontos részekkel kezdve belerétegezzük a húst és a hagymát a bográcsba, közben sózzuk. Amikor kész, feltesszük a tűzre, és szépen, lassú tűznél pároljuk, csak a bográcsot forgatva. Nem kell megijedni, ereszt magának annyi levet, hogy nem ég oda. Mire a hús megfő, addigra a hagyma is péppé fő benne.
Mikor a levét elfőtte, mindig csak annyi vizet pótoljunk, amennyit feltétlen muszáj. Mikor már úgy 80%-ig megfőtt (lassú tűznél ez kb. 3,5-4 óra), beletesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd készre főzzük.
Sós vízben főtt krumplival, savanyúsággal és friss kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.