Elkészítés: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, ezután a finomra vágott vöröshagymát adjuk hozzá, amit üvegesre dinsztelünk. Ekkor jöhet bele a csíkokra vágott sonka. Sózzuk , borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint bazsalikommal, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt pár percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a megmosott és zsülienre vágott cukkinit, végül tejszínnel dúsítjuk.
70 dkg penne tésztát sós, forró vízben al dente (fogkeményre) főzünk.
Készítünk egy sajtszószt: ehhez a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felmelegített tejet és a krémsajtot, és kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg tejföl sűrűségű nem lesz. Sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tepsit vagy jénait kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat (tészta-sajtszósz-ragu), ameddig tartanak, majd a tetejét szépen kirakjuk szeletelt mozzarelával és paradicsomkarikákkal.
Előmelegített 180°C-os sütőben 45 percig sütjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.