Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.
A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.
Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk 4 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele, így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta.)
Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (Én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható.)
Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.