Előkészítés: A tojásokat meghámozzuk, és negyedekre vágjuk. A zöldféléket gondosan megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
Elkészítés: Nagy salátás tálba aprítjuk a zöldségeket: a cukkínit vékony hasábokra, a paradicsomot apró kockákra, a paprikát csíkokra, az újhagymát, a halványító zellert, a retket karikára, és lazán összekeverjük. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük. Elkészítjük a majonézt: a tojássárgákhoz cseppenként adjuk az olajat, és sűrűre kikeverjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, és a tojássárgás masszához adjuk. Sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük, és a joghurttal lazán összekeverjük. Kivesszük a salátát a hűtőből, hozzátépkedjük a saláta leveleket, a főtt tojással díszítjük, és a majonézzel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 238 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.