Előkészítés: A tojásokat meghámozzuk, és negyedekre vágjuk. A zöldféléket gondosan megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk.
Elkészítés: Nagy salátás tálba aprítjuk a zöldségeket: a cukkínit vékony hasábokra, a paradicsomot apró kockákra, a paprikát csíkokra, az újhagymát, a halványító zellert, a retket karikára, és lazán összekeverjük. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük. Elkészítjük a majonézt: a tojássárgákhoz cseppenként adjuk az olajat, és sűrűre kikeverjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, és a tojássárgás masszához adjuk. Sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük, és a joghurttal lazán összekeverjük. Kivesszük a salátát a hűtőből, hozzátépkedjük a saláta leveleket, a főtt tojással díszítjük, és a majonézzel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 238 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.