Elkészítés: A cukkinit finomlyukú reszelőn lereszelem (a klasszikus sajtreszelő a legalkamasabb erre a célra), a petrezselyemzöldet egészen finomra aprítom.
Egy méretes serpenyőben az olajon megfuttatom a currypasztát, majd rádobom a cukkinit, római köménnyel megszórom, és folyamatos kevergetés mellett 3-4 perc alatt kissé megfonnyasztom. Nem kell túlsütni, épp csak annyira, hogy a nedvességtartalmának nagyobb részét kiengedje. Ha szükséges, sózom, majd a tűzről félrehúzva meglocsolom a lime levével, hozzákanalazom a tehinát és 2 kanál vizet. Ha a cukkini túl sok vizet engedne, erre nincs is szükség. Végül belekeverem az aprított petrezselymet. Az egészet alaposan átkeverem, ha túl sűrű lenne, vizet mindig lehet hozzá adagolni. Érdemes figyelembe venni mind az állagánál, mind pedig a fűszerezésénél, hogy a hűlés során az ízek kissé tompulnak, az állaga viszont sűrűsödik.
Ha ezzel elkészültem, zárható tetejű tálba vagy dobozba kanalazom, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezem.
Friss kenyérrel, péksüteménnyel zöldpaprikával, paradicsommal egyaránt csodás reggelire vagy hideg vacsorára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.