Elkészítés: A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül. A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem. A kölest laplében megfőztem az előírás szerint.
A közben kihűlt csirkemájat feldaraboltam apróra. Összeállítottam a csirke töltelékét: a vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral (paszta is használható), kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal (csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika), hozzáreszeltem 1 citrom héját, és belefacsartam 1/2 citrom levét, kevés fokhagymaporral és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét. A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal, elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.
A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel és kevés étolajjal jól elkevertem, hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem. Erre fektettem a töltött csirkét.
Lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.