Elkészítés: A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül. A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem. A kölest laplében megfőztem az előírás szerint.
A közben kihűlt csirkemájat feldaraboltam apróra. Összeállítottam a csirke töltelékét: a vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral (paszta is használható), kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal (csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika), hozzáreszeltem 1 citrom héját, és belefacsartam 1/2 citrom levét, kevés fokhagymaporral és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét. A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal, elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.
A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel és kevés étolajjal jól elkevertem, hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem. Erre fektettem a töltött csirkét.
Lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.