Elkészítés: A datolyát fél órára cukros-citromos teába áztatjuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, papírtörlőn leitatjuk, majd megdaráljuk.
A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórva fényesre verjük, majd a darált mandulát is beleforgatjuk. Végül a datolyával óvatosan, nehogy összetörjön, elkeverjük.
A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát rásimítjuk. A sütőbe tolva 5 percig sütjük, majd a lángot mérsékelve még addig folytatjuk a sütést, amíg a tészta szép rózsaszínű nem lett. Még melegen deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és ha kihűlt, 3 egyforma lappá vágjuk.
Mialatt a tészta sül, a tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, a kávéval felengedjük, és gőzön kevergetve sűrűre főzzük. A gőzről levéve kakaóval, vaníliás cukorral ízesítjük, kihűlni hagyjuk. A vajat habosra verjük, majd a főtt krémmel alaposan kikeverjük.
A tésztalapokat ezzel a krémmel megtöltjük és bevonjuk. A díszítésre szánt datolyát is cukros-citromos teában megáztatjuk, kimagozzuk, megszikkasztjuk, és a meghámozott mandulával együtt a torta tetejét kirakjuk vele.
Ajánlatos legalább 2 napig a hűtőszekrényben érlelni tálalás előtt. (Ha 2 evőkanál krémet félreteszünk, akkor a megkezdett torta végét megkenhetjük vele, és más alkalomra egy teljesen ép tortát kínálhatunk.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.