Elkészítés: A pulykaherét megmossuk, lehártyázzuk, a nagyobbakat felezzük, negyedeljük, míg végül mesterkedésünk eredményeképpen valamennyi darab körülbelül fél hüvelykujjnyi méretű lesz.
A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük. A lábasban maradt szalonnazsírhoz még olajat adunk. és üvegessé pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a pulykaherét, a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Elkeverjük, visszatesszük a lángra, és zsírjára pirítjuk. Ezután kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és kis lángon körülbelül 8 percig pároljuk. Ekkor sózzuk, meghintjük az őrölt köménnyel és a kakukkfűvel, és további 7-8 perc leforgása alatt, lefedve készre pároljuk. A levét egy kevés vízzel elkevert liszttel besűrítjük, jól átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Tálaljuk juhtúróval elkevert szarvacskatésztával, amit meghintünk a gondosan félretett szalonnapörccel.
Illik mellé a chardonnay és a muscat ottonel egyaránt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.