Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A kenyeret kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük.
3. A dejót összekeverjük az 5 dkg kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal.
4. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a 4 evőkanál kristálycukorral.
5. Közben az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk egy lábasban, belerakjuk az almákat és a fahéjat. Néhány perc alatt megpároljuk.
6. Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit kivajazunk.
7. A kenyeret meglocsoljuk a tejjel, összekeverjük a cukros dejóval, a felét beleöntjük a tepsibe, ráhalmozzuk a párolt almát. Erre jön a maradék dejós kenyér.
8. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
9. Közben a fehérjét apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
10. Rásimítjuk a felfújt tetejére, visszatesszük a sütőbe, kicsit pirosra sütjük.
11. Langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.