Elkészítése: A beáztatott, felmelegített zselatint visszahűtjük, belekeverjük a citromlét, és a glukononnal keményre vert tejszínhabhoz keverjük. A masszához a tojássárgákat, a vizet, a glukonont krémesre keverjük, a tojáshabokat keményre verjük, és a sütőporral összekevert liszttel óvatosan összekeverjük. Sütőpapírra kikenjük, 150 C-fokos sütőben 10–15 perc alatt megsütjük, még melegen konyharuhával feltekerjük. Ha a tészta kihűlt, a roládba belekenjük a krémet. Citromszeletekkel díszítjük.
100 g sütemény tartalma
energia: 1363 J (322 kcal),
szénhidrát 24 g (ebből szorbit 16 g),
fehérje 8 g,
zsír 22 g
A cukorbetegek a termék összes szénhidráttartalmának beszámításán kívül vegyék figyelembe: a fruktóz és a szorbit összesen 30 g lehet a napi megengedett szénhidrátfogyasztáson belül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.