Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk.
Hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához.
A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk egy piteformát. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát is rásimítjuk. A maradék 1/3 rész tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk a pite tetejét. A rácsot tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.