Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, ujjnyi szeletekre vágjuk. A pudingport a 2,5 dl tej és a 2,5 dl víz keverékével megfőzzük, hozzáadunk 3-4 evőkanál cukrot és a 2 evőkanál grízt. Jól megkeverjük, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Egy kerek tortaforma aljára sütőpapírt vágunk ki, szilikonos esetében nem szükséges, és egyenletesen rászórjuk a diót. Erre jöhet 1 kávéskanál fahéj és 1 evőkanál cukor keveréke. Erre a fahéjas dióra rakosgatjuk az almaszeletek felét, egy rétegben. Az almákat újra megszórjuk fahéjas cukorral. Aki nagyon precíz akar lenni, az egyesével is megforgathatja az almaszeleteket fahéjas cukorban, de így gyorsabb.
A fahéjas almára öntjük a grízes pudingot, majd újabb adag alma kerül a pudingra, amit megint megszórunk fahéjas cukorral. A tetejére, ami az alja lesz, készítünk egy 4 tojásos piskótát.
4 tojássárgáját habosra keverünk 4 kanál porcukorral, majd beleszitáljuk a 4 kanál liszt és a sütőpor keverékét. Ebbe beleforgatjuk a 4 tojásfehérje felvert habját. Ráöntjük az almákra, és előmelegített sütőben 170 fokon arany barnára sütjük.
Ha készen van, egy nagy tányérra kifordítjuk, és ha kihűlt, ehetjük is. Az alma szinte krémesre sül benne, a dió a tetején pedig megkaramellizálódik, nagyon finom, és egyszerű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.