Elkészítés: A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a felesleges széleket levágjuk. Kb. 20 darab babapiskóta egyik végét egyenesre vágjuk, és körberakjuk vele a forma peremét. A forma alját is kitöltjük piskótával.
1,5 dl vizet edénybe öntünk, beleszórjuk a kristálycukrot, és kevergetve felforraljuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A szirup egy részével meglocsoljuk a lefektetett piskótákat, a többit 1 dl tejszínnel és a mézzel elkeverjük, majd megint felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, és feloldjuk benne a zselatint.
A maradék tejszínt a fixálóval és a mascarponét külön-külön felhabosítjuk. A mascarponéba belekeverjük a darált diót, porcukrot, beleforgatjuk a tejszínhabot, és apránként a zselatint is hozzáadjuk.
A kész krémet a piskótára kenjük rétegekben /piskóta-krém-piskóta-krém/. Figyeljünk rá, hogy egyenletesen jusson minden függőleges piskótára is, ez tartja össze a tortát.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap levesszük a karimát, és szalaggal szorosan átkötjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.