Elkészítés: A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a felesleges széleket levágjuk. Kb. 20 darab babapiskóta egyik végét egyenesre vágjuk, és körberakjuk vele a forma peremét. A forma alját is kitöltjük piskótával.
1,5 dl vizet edénybe öntünk, beleszórjuk a kristálycukrot, és kevergetve felforraljuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A szirup egy részével meglocsoljuk a lefektetett piskótákat, a többit 1 dl tejszínnel és a mézzel elkeverjük, majd megint felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, és feloldjuk benne a zselatint.
A maradék tejszínt a fixálóval és a mascarponét külön-külön felhabosítjuk. A mascarponéba belekeverjük a darált diót, porcukrot, beleforgatjuk a tejszínhabot, és apránként a zselatint is hozzáadjuk.
A kész krémet a piskótára kenjük rétegekben /piskóta-krém-piskóta-krém/. Figyeljünk rá, hogy egyenletesen jusson minden függőleges piskótára is, ez tartja össze a tortát.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap levesszük a karimát, és szalaggal szorosan átkötjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.