Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan összemorzsoljuk. Ezután közepébe mélyedést készítünk, majd beleütjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd 3 felé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. Egy fém tálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött robotgéppel kemény habot verünk belőle. Ezután levesszük a gőzről, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk (kb. 1-2 mm). Ezután rákenjük a habos-diós masszát, majd feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a süteményeknek, és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.
A kihűlt süteményt tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.