Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadunk egy csipet sót, a margarint, és kézzel jó alaposan összemorzsoljuk. Ezután közepébe mélyedést készítünk, majd beleütjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd 3 felé osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle. Kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.
Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket. Egy fém tálba beletesszük a tojások fehérjét, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött robotgéppel kemény habot verünk belőle. Ezután levesszük a gőzről, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a darált diót és a reszelt citromhéjat.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd mindegyik lapot vékonyra kinyújtjuk (kb. 1-2 mm). Ezután rákenjük a habos-diós masszát, majd feltekerjük. Vízbe mártott éles késsel felszeleteljük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felszeletelt tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit alányúlunk a süteményeknek, és elválasztjuk a sütőpapírtól. Végül teljesen kihűtjük.
A kihűlt süteményt tálcára szedjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.